Eten en Drinken

Torvehallerne

Torvehallerne betekent zoveel als: overdekte markt. Bijzonder mooie en hippe markt net iets buiten het centrum van Kopenhagen! Frederiksborggade 21 1360 København.

 

Torvehallerne coffee

Zoveel gave kraampjes en alles is er zo lekker! Je vindt hier alles op het gebied van eten en drinken. Verse sappen, verse bereide maaltijden, salades, maar ook groente, vlees, bloemen, chocolade, koffie, brood en ga zo maar door. Zodra het weer mooi is kun je prima buiten eten. Je kunt je maaltijd of salade meenemen en in het tegenover gelegen (skate) park opeten. Ik kan niet naar Kopenhagen gaan zonder hier even te zijn geweest. Een aanrader dus!

 

Cafe Norden

Cafe Norden is een feest! Het is er wel vaak druk, maar dan in een ontspannen sfeer. Er komt niet elke 5 minuten een ober naar je toe om te vragen of alles nog naar wens is en of je nog iets wilt bestellen. Wat dat betreft vind ik het super hoe dat in Denemarken is geregeld. Je zoekt een plekje, bekijkt de kaart en bestelt bij de bar. Sommige dranken kun je alvast meenemen andere zaken komen ze brengen. Daarna kun je heerlijk zitten en praten zonder dat je gestoord wordt! Hoe relaxed is dat!?

 

gebak

Koffie met gebak bij Cafe Norden! Wist je trouwens dat boven dit cafe het ‘Hay House’ is gevestigd? Een toffe woonwinkel met prachtige kussens en meubelen. Ik ben dol op hun lichte houten meubelen en hun prachtige kussens en woonaccessoires!

 

Soep

Deze tomatensoep is mijn absolute favoriet!! Jaren geleden voor het eerst gegeten bij Cafe Norden. Ik kom er niet te vaak, hoewel ik het er erg leuk vind is het er ook toeristisch en duur! Toch zit ik er graag! Zo midden in de stad te genieten van een deze heerlijk pittige tomatsuppe!

 

Granola vloer

In de Frederiksberg, op de grens met Vesterbro vind je dit leuke restaurant/cafe! Granola. Dit gedeelte van de wijk wordt ook wel de ‘Franse’ wijk genoemd. Je vindt aan de Værnedamsvej 5 in København

 

Granola

Het interieur van het hippe ‘Granola’ doet Frans aan, vind je niet!? je kunt er de hele dag terecht voor ontbijt, lunch, diner of koffie to go!